جشن نیمه شعبان شروع شمارش معکوس برای رسیدن به ماه مبارک رمضان و ایام روزهداری است. از یک طرف باید برای سختی روزه گرفتن آماده شد و از طرف دیگر برای امتیاز گرفتن از فرصت باقی مانده از ماه شعبان!
آیتالله بهجت (ره) درباره ازخودگذشتگی علماء میفرماید: علماء و دانشمندان ما در اتاقهای مطالعه و حجرههایشان در تحصیل علوم دینی و معارف الهی خودکشی میکردند!
علاقه به ابنعربی و مولانا و ارتباط با یکی از صوفیان نجف به نام «بهار علیشاه» موجب بروز اتهام تصوف به مرحوم قاضی شد، اما مکتب عرفانی سیدعلیآقا ریشه در معارف اهلبیت پیامبر (ص) داشت.
هر چند شیخ عباس قمی را به کتاب مفاتیحالجنان میشناسند و کسی آمار دقیق تیراژ این کتاب ارزشمند که چند میلیون از آن چاپ شده است را نمیتواند استخراج کند، ولی آنچه مسلم است هیچ مکان مذهبی در ایران و حتی برخی از کشورهای جهان خالی از این کتاب ارزشمند نیست.
هر وقت که برای رفتن به مسجد از خانه بیرون میآمدند، ابتدا میایستادند رو به قبله و به خدا با زبانی ساده میگفتند؛ «خدایا جوانان با امید میآیند آبروی مجتبی را نبری و کسی را دست خالی برنگردانی».
حضرت امام خمینی شاگرد فاضل خود یعنی حاجآقا مجتبی تهرانی را به جمعآوری فتاوا و تنظیم اولین نسخه از رساله عملیه و مناسک حج خویش مامور کردند که در همان ایام به چاپ رسید و در دسترس مقلدان قرار گرفت.
صالحی در پیام تسلیت خود آیتالله شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را پل ارتباطی میان مراجع عظام تقلید نجف با امام خمینی(ره) در ایام آغاز نهضت اسلامی خواند.
جایگاه سیاسی آیتالله هاشمی شاهرودی تنها به خاطر حضورش در رأس مجمع تشخیص مصلحت نظام مهم نیست، وی ازجمله روحانیونی بود که در موقعیتهای مختلف مرجع تصمیمات مصلحتاندیش قرار میگرفت. مردی که سالها نهاد بزرگ قوه قضاییه را تحت مدیریت خود داشته است.